جراحی بینی به روش بسته

جراحی بینی به روش بسته که به آن رینوپلاستی بسته نیز می گویند، جراح پلاستیک در آن برش و تغییر شکل ظاهری بینی را از طریق سوراخ های بینی انجام می دهد. این روش معمولاً زمانی به کار می رود که بیمار دوست دارد تغییرات جزئی روی بینی خود داشته باشد و برای تغییر شکل نوک بینی نیز روش بسیار مناسبی است.

اگر از شکل بینی خود ناراضی هستید یا به دلیل قوز روی تیغه و پل بینی دوست دارید جراحی بینی انجام دهید، دکتر آرمین اکبری یکی از بهترین متخصصان جراح زیبایی هستند که تخصص گوش و حلق و بینی دارند پس از این بابت که بعد از عمل دچار مشکلات تنفسی شوید نگران نباشید. دکتر آرمین اکبری در جراحی بینی های آسیب دیده و درمان اختلالاتی مانند آپنه خواب، تبحر بالایی دارند.

جراحی بینی بسته یکی از روش های اصلاح شکل ظاهری بینی است. گاهی اوقات ظاهر بینی اعتماد بنفس ما را پائین میاورد، با کمک یک جراح متخصص و ایجاد تغییرات ظاهری دلخواه می توانیم اعتماد بنفس خود را بالا ببریم. یکی از راه های افزایش اعتماد بنفس دوست داشتن خودمان است اگر ما از ظاهر خود راضی باشیم می تونیم با اعتماد بنفس بیشتری وارد جامعه شویم.

بیشتر بخوانید: جراحی بینی

جراحی بینی یا رینوپلاستی به دو روش باز و بسته انجام می شود. جراح پلاستیک به شما کمک می کند که بهترین روش را برای تغییرات دلخواهی که می خواهید روی بینی خود انجام دهید، انتخاب کنید.

جراحی بینی به روش کم تهاجمی

جراحی بینی بسته نسبت به روش باز بسیار کمتر تهاجمی است، یعنی تورم بعد از جراحی کمتر و دوران نقاهت بیمار نیز کوتاه تر است. از طرفی به دلیل اینکه برش های جراحی در قسمت داخلی سوراخ های بینی ایجاد می شوند، جای زخم و اسکار بعد از عمل دیده نخواهد شد.

طبق یک آمارگیری در سال 2015 میزان رضایت بیماران از جراحی بینی به روش بسته حدودا 84% بود که به نسبت میزان بالایی است. بسیاری از خانم ها و آقایان دوست ندارند جای زخم و اسکار جراحی بینی شان دیده شود به همین دلیل جراحی بینی به روش بسته یکی از بهترین گزینه های عمل برای این بیماران است.

مزایای این روش

1-ایجاد برش های کمتر

چون رینوپلاستی بسته برای تغییرات جزئی به کار می رود، نیازی به برش های بزرگ نیست.

2-اسکارهای قابل دید  کمتر

از آنجایی که در جراحی بینی به روش بسته تقریبا هیچ برش خارجی ایجاد نمی شود، جای زخم کمتری روی پوست دیده می شود.

3-زمان عمل کوتاه

زمان عمل رینوپلاستی بسته کوتاه تر از باز است زیرا نیاز به بیهوشی و برش کمتری دارد.

4-دوره نقاهت کوتاه تر

دوره نقاهت عمل بینی بسته حدودا پنج تا هفت روز است و بیمار می تواند یک هفته پس از عمل به سر کار خود برگردد.

5-عوارض جانبی کمتر

از آنجایی که این روش کمتر تهاجمی است و به داروهای بیهوشی کمتری نیاز دارد و عوارض پس از عمل نیز در این روش کمتر است.

6-تورم و کبودی کمتر

در عمل بینی بسته چون رگ های خونی پوست حین عمل پاره نمی شوند، پس از عمل بیمار تورم و کبودی کمتری خواهد داشت.

7-جریان خون در پوست نوک بینی

در رینوپلاستی بسته، برش ها روی کلوملا ایجاد نمی شود. بنابراین گردش خون در این ناحیه حین و بعد از عمل قطع نمی شود و بیمار حس این قسمت از بینی را پس از عمل از دست نمی دهد.

معایب این روش

1-آسیب به ساختار بینی

ممکن است در این جراحی به ساختار بینی آسیب برسد. زیرا دسترسی پزشک به اسکلت بینی کامل نیست.

2-عدم دسترسی جراح به کل بینی

چون در این روش بینی کامل باز نمی شود جراح به تمام قسمت های بینی دسترسی ندارد. بنابراین برای انجام تغییرات جزئی و اصلاح نواقص کوچک این روش به کار می رود. همچنین چون دید دکتر محدود است، انتخاب یک جراح ماهر و دیدن نمونه کارهای قبل و بعد از کار او بسیار مهم است.

3-عدم امکان انجام تغییرات زیاد

باز هم چون دسترسی پزشک محدود است و بینی کامل باز نمی شود نمی توان از این روش برای جراحی بینی پیچیده با تغییات زیاد استفاده کرد.

4-نیاز به جراح با تبحر بالا

دقت و ظرافت کار جراح در این عمل باید خیلی بالا باشد، به همین دلیل بسیاری از جراحان ترجیح می دهند این روش را برای عمل بینی به کار نبرند.

5-ایجاد مشکلات تنفسی مقطعی

بیمار احتمالا تا یکی دو روز بعد از عمل دچار مشکلات تنفسی خواهد شد زیرا پوست داخل بینی متورم شده است.

نحوه انجام جراحی بینی به روش بسته

جراح در این روش تغییرات لازم را بر روی غضروف، استخوان و سپتوم (تیغه) بینی انجام می دهد. در ادامه مراحل انجام جراحی بینی به روش بسته را بیان می کنیم:

مراحلتوضیحات
اولابتدا بیمار را بیهوش یا بینی او را بی حس می کنند. بیهوشی آن می تواند موضعی یا عمومی باشد. انتخاب نوع بیهوشی به تصمیم پزشک با مشورت با بیمار انجام می‌شود.
دومجراح متخصص زیبایی با برش هایی که از داخل بینی ایجاد می کند تغییرات مدنظر بیمار اعم از برداشت قوز بینی، بالا بردن نوک بینی و کوچکتر کردن پهنای را انجام می‌دهد.
سومحدودا این عمل یک الی دو ساعت طول می‌کشد. پزشک پوست را از غضروف جدا می کند. سپس با اضافه کردن یا تراشیدن غضروف یا یا افزودن استخوان، عمل بینی را انجام می‌دهد.
چهارموقتی تغییر شکل تمام شد، جراح به کمک بخیه برش ها را می‌بندند.
پنجمدر انتها با گچ گیری، بینی را در جای خود تثبیت می‌کند. مراقب باشید که به این گچ ضربه فیزیکی نخورد. زیرا هنوز بینی ترمیم نشده و اصطلاحا قسمت‌های مختلف آن بعد از عمل به هم جوش نخورده است. بنابراین کوچکترین ضربه فیزیکی ممکن است شکل بینی را تغییر دهد.

هزینه جراحی بینی بسته

هزینه جراحی بینی بسته مانند هر عمل زیبایی به فاکتورهای زیادی پیچیدگی عمل، تخصص و دستمزد پزشک، محل انجام عمل و نوع بیهوشی بستگی دارد و نمیتوان قیمت خاصی را مشخص کرد. حدودا قیمت عمل بینی بالای 12 میلیون تومان است که این مبلغ با توجه به فاکتورهایی که در بالا ذکر کردیم می تواند بیشتر شود.

بیشتر بخوانید: بهترین جراح بینی

جراحی زیبایی بینی بسته، تحت پوشش بیمه قرار نمی گیرد اما در برخی موارد اگر این عمل به دلایل پزشکی و درمانی انجام شود ممکن است بیمه قسمتی از هزینه عمل را پوشش دهد. البته عمل های درمانی بینی معمولا باید در مراگز خاصی و توسط پزشک معتمد شرکت بیمه انجام شود تا هزینه آن تحت پوشش بیمه قرار گیرد.

عوارض جانبی جراحی بینی بسته

مانند هر جراحی، عمل بینی بسته نیز همراه با برخی عوارض جانبی است. مانند:

  • مشکلات تنفسی
  • خونریزی
  • عفونت زخم های داخلی
  • بی حس شدن بینی
  • نامتقارن شدن بینی
  • ملتهب شدن پوست داخل بینی
  • گوشت اضافه آوردن زخم ها از داخل
  • آلرژی بهه ماده بیهوشی یا بی حسی
  • کبودی طولانی مدت
  • عدم رضایت بیمار از ظاهر بینی و نیاز به انجام عمل ترمیم

اگر در انتخاب پزشک دقت کنید، عوارض این عمل به حداقل خواهد رسید.

آمادگی های قبل از عمل

قبل از جراحی بینی، فرد باید با جراح خود مشورت کند و همه چیز را در مورد سابقه پزشکی خود و انتظاراتش از عمل بینی بگوید. سپس با کمک دکتر درباره نحوه بیهوشی و تغییرات ظاهری انتخاب صحیحی کند.

بیمار باید حتما داروها و مکمل هایی را که مصرف می کند به پزشک اطلاع دهد تا تداخلی با داروهای بیهوشی و شرایط عمل نداشته باشند. در روزهای نزدیک به عمل، از مصرف داروهای رقیق کننده خون مانند ایبوپروفن یا آسپرین و الکل اجتناب کنید.

سیگار کشیدن علاوه بر این که دوران نقاهت را را طولانی تر می کند ممکن است تنفس بیمار را حین عمل مختل کند. بنابراین، بهتر است قبل از عمل تا مدتی سیگار مصرف نشود.

مراقبت های بعد از عمل

پس از انجام عمل، بینی باید تقریباً به مدت 5 تا 7 روز گچ یا آتل بندی باشد تا از شکل کلی بینی حفاظت شود. در روز جراحی بینی بسته حتما همراه داشته باشید تا به شما در انجام کارهای شخصی و رفتن به منزل کمک کند.

حدودا یک الی دو هفته نباید سرکار بروید و در این مدت حتما به صورت نشسته و سر رو به بالا بخوابیدتا ورم بینی بعد از عمل کمتر شود. سایر مواردی که باید طبق نظر پزشک تا مدتی رعایت کنید عبارتند از:

  • فعالیت شدید یا ورزش
  • جویدن خوراکی های سفت
  • شنا کردن
  • نوشیدن الکل
  • فین کردن
  • خوابیدن روی صورت
  • کشیده شدن لباس روی سر و صورت

بعد از حدود یک هفته پزشک گچ گیری یا آتل را بر می دارد و شما می توانید بینی جدید خود را ببینید. ممکن است در اطراف بینی و چشم ها مقداری کبودی و تورم باشد که به مرور زمان از بین می روند.

تفاوت جراحی بینی بسته با باز

رینوپلاستی بسته و باز می توانند هم ظاهر بینی را تغییر دهند و هم اختلالات تنفسی را برطرف کنند. روش باز یک روش تهاجمی تر با تورم و جای زخم بیشتر و دوران نقاهت طولانی تر است. بهتر است از روش باز برای جراحی بینی های به شدت نامتقارن یا کج یا موارد پیچیده ای که مشکلات تنفسی ایجاد کرده اند استفاده شود.

رینوپلاستی بسته دوران نقاهت کوتاه تری دارد و تورم کمتری ایجاد می شود. می توان از این روش برای اصلاح برآمدگی و قوزهای روی تیغه بینی یا تغییر شکل نوک بینی استفاده کرد.

سخن آخر

عمل های زیبایی جراحی های بسیار حساس و ظریفی هستند که اگر توسط یک متخصص حاذق و دارای بورد تخصصی انجام نشود ممکن است بیمار را تا آخر عمر درگیر عوارض جانبی خود کند. پس حتما قبل از انجام عمل خوب تحقیق کنید و جوانب کار را بسنجید سپس با انتخاب یک جراح با تجربه ریسک خطرات این عمل را کاهش دهید.

dr akbari 3

دکتر آرمین اکبری

دکتر آرمین اکبری متخصص گوش و حلق و بینی و جراحی زیبایی صورت فارغ تحصیل دوره دکترای عمومی از دانشگاه قزوین سال ۱۳۹۲ و دوره تخصص از دانشگاه تهران سال ۱۳۹۸، دارای بورد تخصصی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *