یکی از پرتکرارترین سوالات بیماران درباره نحوه صحیح چسب زدن بعد از جراحی بینی است. در این مقاله قصد داریم به پاسخ این سوال بپردازیم و در لا به لای صحبت هایمان نیز فیلم چسب زدن بینی بعد از عمل توسط دکتر آرمین اکبری را برای شما درج می کنیم. علت اصلی اینکه جراح از شما می خواهد حداقل به مدت دو ماه بعد از رینوپلاستی از چسب روی بینی استفاده کنید این است که تا حدی از شدت تورم کاسته شده و همچنین غضروف ها و بافت بینی در جای صحیح تثبیت شوند.
قبل از پرداختن به ادامه مطلب، شما می توانید در وویس زیر به توضیحات دکتر آرمین اکبری درباره اینکه آیا چسب زدن طولانی مدت از 3 ماه الی یکسال لازم است؟ اگر چسب نزنیم ممکن است بینی دچار افتادگی شود یا خیر؟ را با هم بشنویم:
چرا باید به بینی چسب بزنیم؟
برای از بین بردن تورم بعد عمل بیمار باید تا مدتی بینی خود را چسب بزند. این کار یکی از مهمترین مراقبت های لازم بعد عمل بینی است. با چسب زدن از افزایش تورم زیر پوست بینی جلوگیری می شود. اگر بیمار تا زمانی که جراح تجویز کرده به درستی بینی را چسب کاری کند کمتر دچار تورم و یا تغییر ظاهر نامطلوب بعد عمل بینی خواهد شد.
چسب زدن بینی بعد از عمل
همانطور که گفتیم چسب زدن بینی بعد از عمل به کاهش تورم آن کمک می کند. از طرفی با چسب زدن به بینی بافت و غضروف هایی که برای ایجاد تغییرات ظاهری بینی جابجا شده اند در هم تنیده شده و محکم می شوند. در روزهای ابتدایی بعد از عمل بینی چون بافت ها و غضروف بینی هنوز در جای خود تثبیت نشده اند با زدن چسب ثابت شده و تغییرات ظاهری و زیبایی بینی حفظ می شود.
صحبت های دکتر آرمین اکبری درباره اهمیت نحوه صحیح چسب زدن بینی بعد از عمل: دکتر می گویند که نحوه چسب زدن باید به گونه ای باشد که هر چسب 50% از چسب قبلی را پوشش دهد. همچنین دکتر تاکید دارند که زدن چسب محکم علاوه بر اینکه به زیباتر شدن و کاهش تورم کمک نمی کند موجب تغییرات ظاهری نامطلوب و فرورفتگی بینی نیز می شود. اگر با چسب فشار زیادی به پره های بینی وارد شود رد آن باقی می ماند پس حتما در زدن چسب U شکلی که قرار است روی کناره های بینی قرار گیرد دقت کنید.
در ادامه فیلم چسب زدن بینی توسط دکتر آرمین اکبری به عنوان بهترین جراح بینی در را می توانید مشاهده کنید:
نحوه چسب زدن بینی
هر پزشکی با توجه به تکنیکی که برای جراحی اتخاذ کرده نحوه چسب زدن را به بیمارش آموزش می دهد. پزشک جراح بینی نحوه چسب زدن درست بینی را با توجه به نوع بینی و ضخامت پوست بیمار تعیین می کند. اما به طور کلی اصول اولیه چسب زدن بینی برای همه یکسان است. ابتدا باید بیمار با کمک آب و صابون پوست بینی را به خوبی شستشو دهد و سپس با یک حوله سبک به آرامی با ضربه های کم آب را از روی پوست خشک کند.
مرحله اول
ابتدا باید تیغه بینی با چسب های کوچک و هم اندازه به صورت عمود کاملا چسب کاری شود. اینکه بیمار از نوک بینی یا بالای بینی چسب زدن را شروع کند به نظر پزشک جراح بستگی دارد. معمولا هر بیماری به 3 الی 5 تکه چسب برای پوشاندن کامل تیغه پل بینی نیاز دارد.
باتوجه به اینکه عرض چسب چقدر باشد (معمولا 0.5 یا 1 سانتیمتر)، تعداد چسب های مورد نیاز برای پوشاندن کامل پل بینی برای هر فرد متفاوت می کند. باتوجه به صحبت های دکتر آرمین اکبری هر چسبی باید نصف چسب قبلی را همپوشانی کند و همچنین فشار دست در حین زدن چسب ها باید یکسان باشد. در نظر داشته باشید که اندازه چسب ها برای بالای تیغه بینی کوچکتر باشد تا نظم خوبی در انتهای کار دیده شود.
مرحله دوم
پس از چسب زدن کامل پل بینی حال باید یک چسب بلند حدودا 2.5 برابر طول بینی بردارید. این چسب را به شکل حرف U دور تا دور بینی بچسبانید. هلال U بهتر است کمی به سمت بالا باشد و همچنین نباید این چسب پره های بینی را کاملا بپوشاند.
باتوجه به نظر پزشک جراح ممکن است نیاز باشد با دادن یک فشار کوچک هلال U را روی نوک بینی به هم برسانید و اضافات آن را قیچی کنید و یا این هلال کاملا نوک بینی را پوشش دهد. پس حتما درباره نحوه چسبیدن هلال U با پزشک جراح مشورت کنید. اگر نیاز باشد که هلال قیچی شود باید یک چسب کوچک این قسمت کاملا پوشانده شود.
برای دیدن نمونه کارهای بیشتر و صحبت های دکتر آرمین اکبری می توانید به کانال آپارات یا نماشا دکتر مراجعه کنید.
مرحله سوم
برخی پزشکان معتقدند در انتها پس از زدن چسب U شکل روی بینی باید مرحله اول را دوباره تکرار کنید. انجام این مرحله کاملا به سلیقه و نظر پزشک جراح بینی بستگی دارد، بسیاری از پزشکاری نیازی نمی بینند که بیمار دوباره مرحله اول را تکرار کند.
ماساژ بینی بعد از عمل نیز به بهبود تورم و زیباتر شدن بینی کمک شایانی می کند. اگر اطلاعات زیادی در این باره ندارید، می توانید با مطالعه مقاله لینک شده نحوه صحیح ماساژ بینی بعد از عمل را یاد بگیرید.
تعویض چسب بینی
نحوه تعویض چسب بینی به اندازه نحوه زدن خود چسب مهم است. تا 3 هفته یا یک ماه بعد عمل باید چسب های بینی هر 2 تا 3 روز یکبار تعویض شوند. البته کسانی که پوست بسیار چربی دارند باید زودتر و هر روز یا نهایتا 2 روز یکبار چسب های روی بینی را تعویض کنند تا به نتیجه دلخواه از عمل بینی برسند. چون پوست بینی بعد از عمل ملتهب و ظریف است نباید با فشار یا سریع چسب ها کنده شوند. بیمار باید به آرامی این چسب ها را از بینی جدا کند تا به بافت بینی ناخواسته آسیبی نرسد.
برخی پزشکان جراح بینی توصیه می کنند در حمام و پس از خیس شدن کامل چسب ها از بینی جدا شوند. بخار آب با نفوذ به داخل چسب آن را از پوست جدا می کند و کندن چسب نیز راحت تر می شود. پس از کندن چسب ها بیمار باید به آرامی پوست بینی را کف و لیف نرم شستشو دهد تا هیچ چسب اضافی روی پوست باقی نماند. اگر این چسب ها کاملا از روی پوس حذف نشود با زدن دوباره چسب جدید روی بینی، به پوست فشار وارد می کنند و ممکن است موجب ناهماهنگی و حفره ای روی پوست شوند.
مدت زمان چسب زدن بینی بعد از عمل
حداقل دو ماه طول می کشد تا بینی بعد از عمل بهبود یابد بنابراین بیمار باید در این مدت حتما بینی را چسب بزند. بعد از گذشت این دوماه بیماران می توانند بنا به تجویز پزشک فقط شبها بینی خود را چسب بزنند و در انتها با توجه به زمانی که پزشک جراح بینی به بیمار می گوید می تواند دیگر به بینی چسب نزند.
بهترین چسب برای بینی
اکثر جراحان زیبایی بینی توصیه می کنند بیماران از چسب کاغذی ضد حساسیت پزشکی که در تمام داروخانه ها موجود است برای چسب زدن بینی استفاده کنند. چسب های عرض 1.3 سانتیمتری (0.5 اینچی) بهترین چسب برای زدن روی بینی بعد عمل هستند. چسب های خیلی باریکتر یا عریضتر از این مقدار علاوه بر اینکه زدن چسب را سخت می کنند ممکن است در نحوه زدن صحیح چسب مشکل ایجاد کنند.
سخن آخر
در این مقاله سعی کردیم نحوه صحیح چسب زدن بینی بعد عمل و مراحل مختلف انجام این کار را بیان کنیم. در انتها دوباره تاکید می کنیم که چسب زدن بینی بعد عمل از مهمترین مراقبتهای لازم بعد عمل بینی است که باید به درستی انجام شود تا بیمار به نتیجه مطلوب از جراحی زیبایی برسد.
معمولا اولین باری که باید چسب بینی زده شود خود جراح این کار را می کند تا هم از درستی نحوه چسب زدن مطمئن شود و هم به بیمار نحوه صحیح انجام این کار را آموزش دهد. معمولا جراحان می گویند که اولین چسب بعد از 4 الی 5 روز تعویض شود و در ادامه با توجه به شیوه ای که پزشک می گوید این کار تکرار شود.
امیدواریم که این مقاله به سوالات شما درباره اهمیت و نحوه صحیح چسب زدن بعد از عمل بینی پاسخ داده باشد. در صورت نیاز می توانید دیدگاه یا نظر خود را درباره چسب زدن بینی از طریق کادر دیدگاه زیر با ما به اشتراک بگذارید.