جراحی بینی

جراحی زیبایی بینی یکی از پرطرفدارترین عمل‌های زیبایی در ایران و جهان است. این نوع جراحی به دلیل تأثیر چشمگیر بینی در زیبایی و هماهنگی چهره، بسیاری از افراد را به سوی خود جذب می‌کند. بر اساس آمارها، جراحی بینی از محبوب‌ترین عمل‌های زیبایی در ایران است و تأثیر بسزایی در افزایش اعتماد به نفس افراد دارد. قرار گرفتن بینی در مرکز صورت باعث شده که کوچکترین تغییر در آن، تاثیر بزرگی بر ظاهر چهره بگذارد. بسیاری از افراد بعد از جراحی زیبایی بینی، اعتماد به نفس بیشتری پیدا کرده و در فعالیت‌های اجتماعی و جمعی با نقش پررنگ‌تری حاضر می‌شوند.

جراحی زیبایی بینی، یا رینوپلاستی، یکی از جراحی‌های پرطرفدار و حساس است که به تغییر ظاهر و ساختار بینی می‌پردازد و علاوه بر بهبود زیبایی، می‌تواند به عملکرد بهتر مجرای تنفسی نیز کمک کند. با توجه به پیچیدگی‌های ساختار بینی، این جراحی نیازمند دقت بالا و تجربه جراح است. انتخاب یک پزشک متخصص و باتجربه اولین گام برای اطمینان از نتیجه موفق جراحی بینی است. دکتر آرمین اکبری، متخصص گوش، حلق و بینی و جراحی زیبایی صورت و گردن، با تجربه‌ای گسترده در زمینه جراحی‌های زیبایی، یکی از گزینه‌های مناسب برای انجام این عمل است.

جراحی بینی در چه مواردی انجام می شود؟

جراحی بینی همیشه به منظور تغییر فرم بینی و زیبایی انجام نمی شود. در بسیاری از موارد ممکن است شکستگی بینی در اثر آسیب، نقص عملکرد تنفسی و یا نقص مادرزادی دلیل انجام رینوپلاستی باشد. تغییرات احتمالی ای که جراح می تواند در بینی شما ایجاد کند شامل موارد زیر است:

  • تغییر اندازه بینی
  • تغییر زاویه بینی
  • برداشتن قوس بینی
  • تغییر شکل نوک بینی یا تیپ پلاستی یا شهر دیگری
  • کوچکتر کردن سوراخ های بینی

در صورتیکه جراحی بینی یا هر جای دیگری به منظور ایجاد تغییر فرم و زیبایی صورت گیرد، در نظر گرفتن سن موجه بیمار (سنی که در آن استخوان بینی به طور کامل رشد کرده باشد) برای رسیدن به هدف مطلوب ضروری است. در دختران معمولا حدود 15 سالگی و در پسران 17 سالگی سن موجه رینوپلاستی به حساب می آید. اما در صورتیکه بیمار به دلیل اختلال تنفسی تحت عمل جراحی بینی قرار می گیرد در سنین پایین تر نیز قابل انجام است.

آناتومی بینی در جراحی

  • استخوان: تیغه سخت و محکم بالای بینی از استخوان ساخته شده است.
  • پرز: پرزهای داخل بینی کثیفی و ذرات گرد و غبار را جذب می کنند تا آلودگی وارد ریه نشود.
  • دیواره های جانبی: دیواره های جانبی بینی از غضروف ساخته شده است.
  • حفره های بینی: بینی دارای دو حفره است. فضاهای توخالی که مجرای ورودی و خروجی هوا به داخل بدن هستند. حفره بینی با غشاهای مخاطی پوشیده شده است.
  • سلول های عصبی: این سلول ها برای ایجاد حس بویایی با مغز در ارتباط هستند.
  • سوراخ های بینی: منافذی هستند که به حفره های بینی روی صورت هستند.
  • سپتوم یا تیغه بینی: سپتوم از استخوان و غضروف محکم تشکیل شده است که حفره های بینی را از هم جدا می کند.
  • سینوس: بینی دارای چهار جفت سینوس است و مخاطی تولید می کنند که بینی را مرطوب نگه می دارد.
  • شاخک ها: سه جفت شاخک در کناره های هر دو حفره بینی قرار دارند تا هوای بازدم را گرم و مرطوب کنند.

انواع بینی برای جراحی

شکل بینی هر فرد منحصر به خودش است. بینی یک شخص ممکن است نوک پهنی داشته باشد. برخی از بینی ها کشیده هستند. یک بینی برآمدگی یا قوز دارد و … . که تمامی این اشکال مختلف در دو گروه کلی بینی استخوانی و بینی گوشتی دسته بندی می شوند. دکتر آرمین اکبری با توجه به نوع بینی بیمار، بهترین تکنیک را برای جراحی بینی انتخاب می کنند تا در نهایت بیمار به ایده آل ترین حالت چهره برسد.

یکی از فاکتورهای تاثیر گذار در انتخاب روش جراحی بینی توسط دکتر آرمین اکبری نوع بینی است. که با توجه به ضخامت پوست به دو نوع گوشتی و استخوانی تقسیم بندی می شود.

جراحی بینی استخوانی

اصطلاحا به بینی هایی که تیغه بلند و برآمده دارند بینی استخوانی گفته می شود. معمولا افرادی که بینی استخوانی دارند تقاضا دارند قوس تیغه بینی آن ها صاف شود تا از نیمرخ برآمدگی دیده نشود. بینی های استخوانی یا قوز دار پوست نازکی دارند.

افرادی که دارای بینی استخوانی هستند، معمولا کاندیدهای خوبی برای رینوپلاستی به حساب می آیند. پوست نازک بینی و استخوان محکم شرایط ایده آلی برای جراحی این مدل بینی ها فراهم می کند.

پوست نازک به جراح بینی کمک می کند تا استخوان بینی را خوش فرم تر تراش دهد و در انتها نتیجه کار بسیار زیبا شود. به طور کلی بینی های استخوانی دارای سه ویژگی منحصر بفرد هستند:

  • قوز روی تیغه بینی
  • پوست نازک
  • انعطاف پذیری بالا پوست

تبحر دکتر آرمین اکبری برای ایجاد تغییرات روی این مدل بینی ها کمک می کند بیماران از نتیجه عمل بینی استخوانی توسط ایشان رضایت کاملی داشته باشند.

جراحی بینی گوشتی

اصطلاحا به بینی که پهن و استحکام غضروف آن ضعیف باشد، بینی گوشتی می گویند. حدودا 24 درصد از مردم دنیا دارای بینی گوشتی هستند. عمل بینی گوشتی یا هر جای دیگری کمی سخت‌تر از بینی استخوانی است. زیرا بافت نرم بینی و غضروف ضعیف آن سخت‌تر شکل می گیرند.

بینی های گوشتی معمولا پوست ضخیم تر و غضروف ضعیف تر دارند. عموما به افرادی که دارای بینی گوشتی هستند توصیه می شود فرم طبیعی را برای عمل بینی گوشتی خود در نظر بگیرند. مسئله ای که در این افراد بسیار مهم است استحکام بخشیدن به بافت درونی بینی می باشد که میزان ماندگاری فرم بینی را افزایش می دهد.

پوست بینی های گوشتی معمولا ضخیم تر است به همین دلیل معمولا تا مدت زمان طولانی تری بعد از عمل بینی همچنان ورم دارند. بیشترین شکایتی که بیماران بینی گوشتی دارند ورم بینی بعد از عمل است. در برخی موارد اگر ورم بینی بعد از 6 ماه از بین نرود، جراح بینی آمپول هایی حاوی کورتون تجویز می کند تا با تزریق آن ورم بینی بخوابد.

جراحی زیبایی بینی به چه روش هایی صورت می گیرد؟

تکنیک رینوپلاستی با توجه به حفظ فرم طبیعی بینی و اهداف جراحی به روش های باز، بسته و رینوپلاستی ثانویه صورت می گیرد که به توضیح هر یک می پردازیم:

روش باز

تکنیک جراحی باز با دسترسی پزشک به استخوان و غضروف بینی همراه است. یک برش بین دو غضرف داده می شود و پزشک پوست بینی را بلند کرده تا راحت تر غضروف را تغییر شکل دهد. این عمل زیبایی زمانی انجام می شود که هدف تغییر شکل قابل توجه بینی باشد. در این تکنیک جای بخیه عمل بینی بسیار کوچک و تقریبا غیر قابل مشاهده پس از جراحی بر روی بینی باقی می ماند.

روش بسته

در تکنیک جراحی زیبایی بینی به روش بسته تمامی برش ها داخل بینی انجام می شود و زخم هایی که ایجاد می شود همگی داخلی هستند. در این روش با وجود بسته بودن، پزشک به نقاط زیادی از بینی دستیابی دارد و نتیجه عمل برای بیماران رضایت بخش است. به دلیل داخلی بودن برش ها این روش اولویت دارد. اما فراموش نکنیم که تکنیک رینوپلاستی با توجه به اهداف جراحی فقط و فقط به تشخیص پزشک انتخاب می شود.

رینوپلاستی ثانویه

زمانی رینوپلاستی ثانویه انجام می شود که بیمار از نتیجه عمل قبلی خود راضی نباشد و یا در مجرای تنفسی بیمار اختلالی پیش آمده است. رینوپلاستی ثانویه با توجه به اهداف جراحی ممکن است به روش باز یا بسته انجام شود. در این جراحی معمولا پزشک برای ترمیم بافت های آسیب دیده از غضروف گوش استفاده می کند.

گیف-اپارات

قبل از جراحی زیبایی بینی چه اقداماتی باید انجام شود؟

همانگونه که گفته شد اولین قدم در جراحی زیبایی بینی انتخاب یک جراح حاذق و مجرب است. بهترین جراح بینی یا هر جای دیگری، با در نظرگرفتن هدف از رینوپلاستی و میزان تغییراتی که باید صورت بگیرد نتیجه ی احتمالی را با توجه به تجربه و دانش خود در اختیار شما قرار می دهد. هم چنین قبل از اقدام به عمل زیبایی بینی باید مواردی در نظر گرفته شود که در زیر به آنها اشاره شده است:

  • انجام آزمایشات قبل از جراحی و بررسی سابقه ی پزشکی شما توسط جراح( در نظر داشته باشید که اگر داروی خاصی مصرف می کنید حتما پزشک خود را در جریان قرار دهید)
  • انجام معاینات فیزیکی جهت بررسی پوست داخلی و خارجی شما توسط پزشک
  • عکاسی از بینی از زوایای مختلف
  • منع مصرف هر گونه داروی حاوی ایبوپروفن یا آسپیرین ها به مدت دو هفته قبل از عمل
  • کم کردن و محدود کردن مصرف سیگار حداقل یک هفته قبل و بعد از عمل زیبایی بینی( نیکوتین موجود در سیگار رنگهای خونی را منقبض می کند در نتیجه اکسیژن و خون کمتری به بافت ها جهت بهبود می رسد)
  • محدود کردن مصرف مشروبات الکی ( الکل می تواند توانایی کبد را برای سوخت وساز و متابولیزه کردن تحت تاثیر قرار دهد)
  • پرهیز از مصرف مکمل های حاوی ویتامین E ، زنجبیل ، جنسینگ و غذاهای تند
  • مصرف سبزیجات و میوه ها در روزهای قبل از جراحی به خصوص اناناس و آب کرفس
  • خوردن غذای نرم و قابل هضم روز قبل از جراحی توصیه می شود
  • در نظر داشته باشید که اگر عمل بینی به قصد زیبایی باشد هزینه جراحی و دیگر هزینه ها تحت پوشش بیمه قرار نمی گیرد.

برای کسب اطلاعات بیشتر پیشنهاد می کنیم مقاله اقدامات قبل عمل بینی را مطالعه کنید!

سوالات متداول

dr akbari 3

دکتر آرمین اکبری

دکتر آرمین اکبری متخصص گوش و حلق و بینی و جراحی زیبایی صورت فارغ تحصیل دوره دکترای عمومی از دانشگاه قزوین سال ۱۳۹۲ و دوره تخصص از دانشگاه تهران سال ۱۳۹۸، دارای بورد تخصصی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *