جراحی نوک بینی و درمان افتادگی آن

افتادگی نوک بینی یکی از مهم ترین دلایل افراد برای عمل بینی است. افتادگی بینی در پزشکی، “پتوز بینی” نیز نامیده می شود. با افزایش سن و کاهش استحکام بافت نوک بینی، ممکن است فرد دچار افتادگی بینی شود. در این حالت، لب بالایی نیز بلندتر به نظر می رسد. برخی افراد فقط هنگام لبخند زدن افتادگی نوک بینی دارند که به دلیل سفت شدن رباط بین قاعده بینی و لب بالایی اتفاق میافتد.

دلایل افتادگی نوک بینی

دلایل متعددی برای افتادگی نوک بینی وجود دارد. در بالا به لبخند زدن اشاره کرده ایم، هنگام خندیدن عضله پشت لب بالایی نوک بینی را به سمت پایین می کشد. یکی از مهم ترین دلایل افتادگی نوک بینی، جراحی بینی است. برخی افراد بعد از انجام عمل بینی غیر حرفه ای دچار افتادگی بینی می شوند که می توان با عمل ترمیمی بینی آن را اصلاح کرد. دکتر آرمین اکبری، جراحی بینی را برای بیماران با به روز ترین تکنیک ها و در طبیعی ترین مدل انجام می دهند. برای گرفتن مشاوره از دکتر می توانید از راه های ارتباطی اینستاگرام یا درج دیدگاه در کادر انتهای مقاله استفاده کنید.

علت دیگر افتادگی نوک بینی، به دلیل ساختار تکه های مختلف غضروف در بینی است. بینی از غضروف هایی تشکیل شده است که به هم متصل می شوند و ساختاری را تشکیل می دهند که روی آن بافت های نرم اضافی قرار می گیرند و بینی ای را که در آینه دیده می شود، ایجاد می کنند.

غضروف های مختلفی در بینی وجود دارد، بسته به اینکه بینی فرد چگونه رشد کند، تعداد این غضروف ها در افراد متفاوت است. این غضروف ها از جنس کلاژن هستند. با افزایش سن کلاژن که نوعی پروتئین در بدن است کاهش میابد و منجر به افتادگی نوک می شود. به همین دلیل از قدیم می گفتند که رشد بینی هرگز متوقف نمی شود.

با کاهش کلاژن بینی نمی تواند به خوبی در برابر نیروهای گرانش مقاومت کند و این موجب می شود که ساختارهای زیر پوست به سمت پائین کشیده شوند و در نتیجه نوک بینی بزرگ و افتاده شود. اندازه، چینش و تعداد غضروف ها، شکل بینی و افتادگی آن را مشخص می کند.

درمان افتادگی نوک بینی

بهترین راه درمان افتادگی نوک بینی عمل زیبایی و رینوپلاستی است. در این روش پزشک با بالا بردن غضروف ها و بافت نوک بینی، زاویه بین بینی و لب بالایی را بیشتر می کند.

درمان افتادگی نوک بینی

عمل بینی

مهم نیست که علت افتادگی نوک بینی چیست، بهتر است با جراح مشورت شود تا بهترین راه برای حل آن انتخاب شود. اگر به دلیل افتادگی نوک بینی فرد با مشکلات تنفسی روبرو باشد می توان با رینوپلاستی تنفس فرد را راحت کرد. رینوپلاستی می تواند هم به صورت باز و هم بسته انجام شود که برای اصلاح افتادگی نوکی بینی رینوپلاستی باز روش بهتری است تا پزشک به راحتی بتواند بافت های شل و افتاده را بالا ببرد.

نقش نوک بینی در زیبایی صورت

هر چه زاویه بین لب بالایی با نوک بینی بیشتر باشد، بینی سربالاتر و در نمای کلی فرد زیباتر دیده خواهد شد. البته میزان این زاویه بسیار مهم است. متاسفانه برخی افراد با جراحی بین تحت نظر یک فرد غیر متخصص و حرفه ای این زاویه را به حدی زیاد می کنند که بینی اصطلاحا حالت خوکی می گیرد.

بنابراین باید در انتخاب بهترین جراح زیبایی بینی به خوبی دقت شود تا در آینده فرد دچار عوارض ناگوار این عمل زیبایی نشود. معمولا بهترین زاویه بین نوک بینی و لب بالایی باید بین 90 الی 100 درجه باشد تا چهره زیباتر دیده شود.

ارتباط ژنتیک با افتادگی نوک بینی

اگر افتادگی نوک بینی به دلیل افزایش سن یا عمل قبلی نباشد، می توان گفت که ژنتیک در آن دخیل است. آسیایی ها و مردم خاورمیانه به دلیل ژنتیک شان نسبت به اروپایی ها بیشتر دچار افتادگی نوک بینی هستند که می توانند به راحتی با عمل بینی آن را برطرف کنند.

خطرات عمل افتادگی بینی

خطرات عمل افتادگی نوک بینی شامل تمام خطرات استاندارد جراحی بینی از جمله خونریزی، عفونت و جای بخیه است. به علاوه در این جراحی خطر حرکت نوک بینی نیز وجود دارد. هنگامی که نوک بر روی سپتوم ثابت می شود، هر حرکتی در تیغه بینی مانند ضربه یا افزایش سن، نوک آن را جابجا می کند. همچنین این خطر وجود دارد که اگر رباط هایی که نوک را در جای خود نگه می‌دارند ضعیف شوند، با گذشت زمان افتادگی نوک بینی بیشتر می شود.

سخن آخر

رفع افتادگی نوک بینی یکی از رایج ترین اهداف جراحی زیبایی بینی پس از برداشتن قوز بینی است. حتما یک جراح بینی با تجربه انتخاب کنید تا از نتایج و ماندگی آن ها مطمئن باشید. دکتر آرمین اکبری متخصص گوش، حلق و بینی و جراح زیبایی صورت و بینی هستند که به بیماران کمک می کنند با کم عارضه ترین راه به شکل ظاهری دلخواه بینی خود برسند.

رضایت بیمار بعد از عمل بینی
dr akbari 3

دکتر آرمین اکبری

دکتر آرمین اکبری متخصص گوش و حلق و بینی و جراحی زیبایی صورت فارغ تحصیل دوره دکترای عمومی از دانشگاه قزوین سال ۱۳۹۲ و دوره تخصص از دانشگاه تهران سال ۱۳۹۸، دارای بورد تخصصی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *