جراحی بینی به روش باز

عمل باز بینی یکی از روش های جراحی بینی است که فرد می تواند با کمک آن اصلاح شکل ظاهری بینی، اطلاح کجی بینی، اصلاح آسیب فیزیکی و مشکلات تنفسی هنگام خواب را برطرف کند. رینوپلاستی که با نام جراحی بینی شناخته می شود، روشی برای تغییر شکل بینی است که علاوه بر اصلاح ظاهر بینی می تواند مشکلات سلامتی ساختار بینی را نیز برطرف کند. به طور کلی برای جراحی بینی، دو روش جراحی بینی باز و بسته وجود دارند.

اینکه کدام روش برای جراحی بینی بهتر است یک جراح پلاستیک یا زیبایی باتوجه به اهداف بیمار تعیین می کند. با ما همراه باشید تا در این مقاله درباره نحوه عمل بینی باز، مزایا، معایب و تفاوت آن با جراحی بینی بسته گفتگو کنیم.

عمل باز بینی چیست؟

عمل باز بینی که اغلب به آن رینوپلاستی خارجی گفته می شود یکی از روشهای جراحی بینی است. در این روش جراح، یک برش کوچک روی کلوملا (بافت نرم جداکننده سوراخ‌های بینی) ایجاد می‌کند. سپس جراح می‌تواند راحت‌تر به استخوان و غضروف داخل بینی دسترسی پیدا کند. این روش دامنه وسیع‌تری برای تغییر، دید بیشتر و همچنین دسترسی به ناحیه بزرگ‌تری از بینی را فراهم می کند. به همین دلیل اغلب برای تغییرات زیاد روی بینی از این روش استفاده می شود، تغییراتی مثل:

  • جراحی ثانویه یا ترمیم بینی
  • اصلاح بینی شکسته
  • اصلاح تیغه بینی کج یا مشکلات ساختاری آن
  • ایجاد تغییرات ظاهری زیاد
  • عمل قوز بینی شدید
  • عمل های پیچیده با چندین مشکل

در انتهای عمل باز بینی یک اسکار کوچک روی کلوملا باقی می ماند. این اسکار به سختی قابل مشاهده است و با گذشت زمان محو می شود.

عمل بینی بسته بهتر است یا باز 

در جراحی بینی بسته تمامی برش ها و تغییر شکل در داخل سوراخ های بینی ایجاد می شوند. این روش معمولاً زمانی استفاده می شود که بیمار خواستار اصلاح جزئی و تغییر شکل نوک بینی است. روش بسته یا اندونازال نسبت به روش باز بسیار کمتر تهاجمی است، به این معنی که به طور کلی تورم بعد از جراحی کمتر و زمان بهبودی کوتاه‌تر است. همچنین به دلیل اینکه برش ها در قسمت داخلی سوراخ های بینی ایجاد می شوند، جای زخم نسبت به عمل بینی باز اصلا قابل مشاهده نیست.

انتخاب روش مناسب عمل بینی

دکتر آرمین اکبری به عنوان بهترین جراح بینی، با بیمار در مورد روش مناسب برای جراحی بینی در طول جلسه مشاوره صحبت خواهند کرد. اگر می خواهید عمل بینی به روش باز، بسته یا مدرن انجام دهید، همین امروز با دکتر آرمین اکبری مشورت کنید. ایشان در مورد اهداف، روش های مختلف جراحی و مواردی که به شما کمک می کند تا به بینی ایده آل خود برسید، صحبت خواهند کرد. برای گرفتن نوبت مشاوره لطفا با شماره ۰۹۱۲۲۸۵۴۷۳۳ تماس یا اطلاعات خود را از طریق فرم زیر ارسال نمائید:

به طور کلی، زمانی که فقط به کانتورینگ و تغییر شکل غضروف زیر پل نیاز باشد، جراحی بینی بسته انجام می شود. برای تغییر شکل بیشتر، انجام جراحی ترمیمی بینی و اصلاح مشکلات ساختاری، عمل باز بینی انجام می شود تا دست پزشک برای ایجاد تغییرات گسترده باز باشد.

مزایای عمل بینی با این روش

این جراحی یک روش منحصر به فرد و دشوار است، و جراح از ابزارهای مختلفی برای دستیابی به هدف استفاده می کند. در این روش دست جراح برای ایجاد تغییرات باز است، چون پوست و بافت بینی را کاملا بلند می کند، به راحتی می تواند تغییرات گسترده روی نواحی مدنظرش ایجاد کند.

در عمل باز بینی به روش مدرن که دکتر آرمین اکبری برای انجام جراحی های زیبایی خود از آن استفاده می کند، بر حفظ غضروف و تغییرات ظریف در غضروف و چارچوب استخوانی تمرکز دارد.

بیشتر ببینیم:

برای دیدن نمونه کار و صحبت های دکتر آرمین اکبری به صفحه اینستاگرام و کانال آپارات مراجعه کنید.

عوارض عمل با این روش

این روش نیز یک نوع جراحی است و متعاقبا با ریسک و عوارضی همراه است. در ادامه عوارضی که ممکن است برای بیمار بعد از عمل باز بینی ایجاد شود را بیان می کنیم:

  • تورم بیشتر نسبت به روش بسته
  • طولانی شدن زمان جراحی
  • چارچوب غضروفی ضعیف
  • امکان دیده شدن اسکار

اگر دوست دارید اطلاعات کاملتری درباره عوارض عمل بینی کسب کنید، پیشنهاد می کنیم مقاله لینک شده را مطالعه نمائید.

در 90٪ بیماران بعد از عمل باز بینی، بخیه ها تقریبا نامرئی بوده یا به سختی دیده می شوند. اگر بیمار خیلی نگران کشیدن بخیه ها باشد پزشک می تواند از بخیه های جذبی استفاده کند.

عمل بینی باز برای چه کسانی خطرناک است؟

بیمارانی که قصد انجام جراحی بینی را دارند ممکن است از خود بپرسند جراحیباز برای چه کسانی خطرناک است. برای تحلیل این مورد باید حتما سابقه پزشکی بیمار با جراح بینی و تیم بیهوشی مطرح شود تا این موضوع را دقیق بررسی کنند. در ادامه بیماری هایی که ممکن است در عمل بینی خصوصا روش باز مشکلاتی ایجاد کنند را بیان میکنیم:

  • رینیت وازوموتور
  • اختلالات آلرژیک
  • شکستگی تازه بینی
  • اقدامات قبلی بینی
  • مشکلات تنفسی (مانند آسم یا فیبروز کیستیک)
  • مشکلات سینوسی

نکته: مصرف داروهای مخدر تنفسی یا حتی سیگار ممکن است نتیجه بعد از عمل بینی را مختل کند.

بیماران زیر بیشتر در معرض خطر ابتلا به خونریزی بعد از عمل و یا ایجاد هماتوم در تیغه بینی هستند:

  • بیمارانی که از داروهای ضد انعقاد، داروهای ضد پلاکت و داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی استفاده می کنند.
  • بیمارانی که از داروها و مکمل های گیاهی مانند کندرویتین، افدرا، اکیناسه، گلوکزامین، جینکو بیلوبا، گلدن سیل، خار مریم، جینسینگ، کاوا و سیر استفاده می کنند.
  • فشار خون، چه قبل از عمل و چه در حین عمل اگر کنترل نشود ممکن است خونریزی را از کنترل خارج کند.

نحوه انجام عمل

در عمل باز بینی، برش‌ها در باریک‌ترین قسمت کلوملا با الگوی V معکوس یا 8 ایجاد می‌شوند که منجر به جوش خوردن بهتر اسکار و بریدگی کمتر نسبت به برش‌های عرضی هستند. این برش باید در جایی زده می شود که غضروف زیرین نزدیک‌ترین نقطه به پوست باشد تا از دیده شدن اسکار و انقباض جلوگیری شود.

این جراحی معمولا با بیهوشی عمومی انجام می شود تا بیمار راحت تر زمان عمل را پشت سر بگذارد. از طریق برش های ایجاد شده جراح روی تیغه بینی، غضروف، استخوان و بافت بینی تغییرات مدنظرش را اعمال و سپس برش ها را بخیه می زند.

سخن آخر

در این مقاله تلاش کردیم درباره نحوه عمل باز بینی، مزایا، عوارض و خطرات این جراحی زیبایی صحبت کنیم. حال تصمیم شما چیست؟ دوست دارید تغییرات زیادی با جراحی باز روی بینی خود انجام دهید، یا طرفدار تغییرات جزئی با عمل بینی بسته هستید؟ برای گرفتن تصمیم درست حتما قبل از انتخاب روش جراحی، با یک پزشک باتجربه و ماهر مشورت کنید. اگر سوال، پیشنهاد و یا تجربه ای درباره عمل زیبایی بینی دارید، می توانید آن را از طریق کادر دیدگاه زیر با ما به اشتراک بگذارید.

dr akbari 3

دکتر آرمین اکبری

دکتر آرمین اکبری متخصص گوش و حلق و بینی و جراحی زیبایی صورت فارغ تحصیل دوره دکترای عمومی از دانشگاه قزوین سال ۱۳۹۲ و دوره تخصص از دانشگاه تهران سال ۱۳۹۸، دارای بورد تخصصی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *