عمل جلو آوردن چانه با منتوپلاستی یا ژنیوپلاستی انجام می شود. با این دو روش می توان چانه را بزرگ و کوچک کرد یا جلو وعقب بر تا تناسب اجزای صورت با هم بیشتر شود. چانه برای بیماران متقاضیان جراحی بینی، لیفت صورت و یا افرادی که به دنبال برداشتن غبغب هستند، بسیار مهم است. بیمارانی که به دنبال عمل جلو آوردن چانه یا پروتز چانه هستند باید توسط جراح پلاستیک و متخصص زیبایی به خوبی ارزیابی شوند. برخی از بیماران به دلایل پزشکی نیاز به جراحی ارتوگناتیک (اصلاح فک) دارند. دکتر آرمین اکبری، متخصص گوش، حلق و بینی و جراح پلاستیک هستند که عمل های زیبایی صورت و گردن را انجام می دهند. برای دیدن نمونه کارهای دکتر و کسب اطلاعات بیشتر از راه های ارتباطی صفحه تماس با دکتر در ارتباط باشید.
جراحی زیبایی چانه چیست؟
جراحی زیبایی چانه همیشه دلیل اولیه مراجعه بیمار به پزشک جراح زیبایی نیست. برخی از بیماران برای مشاوره عمل زیبایی بینی، برداشتن غبغب یا لیفت صورت به پزشک مراجعه می کنند و در حین بررسی آناتومی اجزای صورت توسط پزشک، متوجه می شوند که با تغییر و جلو آوردن چانه به چهره ایه آل خود نزدیک تر می شوند.
هدف از جراحی زیبایی چانه، متناسب کردن فواصل اجزای صورت از نمیرخ و تمام رخ است. ارزیابی رابطه چانه با سایر اجزای صورت مانند بینی، استخوان گونه و پهنای صورت نقش مهمی در ایجاد یک ارتباط هماهنگ از نظر زیبایی شناختی دارد.
روشهای جراحی زیبایی چانه
هدف از جراحی چانه بهبود تناسب بین اجزای صورت است. سه راه برای برای عمل زیبایی جلو آوردن چانه وجود دارد:
1-می توان با بزرگ کردن استخوان چانه به کمک کاشت ایمپلنت، چانه را جلو آورد. جراح یک برش کوچک در داخل دهان یا زیر پوست چانه ایجاد می کند تا بتواند ایمپلنت را روی فک قرار دهد. با این کار چانه جلو آورده شده و محل برش با بخیه بسته می شود. تورم خفیف تا چند روز طبیعی است و بیماران می توانند در عرض یک هفته به سر کار خود بازگردند.
2-روش دیگر استئوتومی استخوان چانه یا ژنیوپلاستی اسلایدینگ است. در این روش چانه برش خورده و جلو کشیده می شود. در ادامه با چند مینی صفحه داخل فک محکم می شود. مزیت ژنیوپلاستی این است که به هیچ پروتز خارجی که خطر عفونت دارند نیازی نیست.
3-بیمارانی که به دنبال تغییرات ظریف تری در چانه هستند کاندید خوبی برای عمل کانتور چانه یا زاویه سازی فک هستند. در این روش با تراشیدن استخوان فک، چانه را برجسته کرده و جلو می آورند.
جراحی پروتز چانه چگونه انجام می شود؟
بیمارانی که دوست دارند با یک عمل کم تهاجمی تر جراحی جلو آوردن چانه را انجام دهند کاندیدای جراحی پروتز چانه می شوند. پروتز چانه نسبت به ژنیوپلاستی عوارض کمتر و دوران نقاهت کوتاه تری دارد. برای جلو آوردن چانه با این روش از ایمپلنت های سیلیکونی یا ایمپلنت های ساخته شده از مواد متخلخل استفاده می شود. خوبی که ایمپلنت های متخلخل دارند این است که با استخوان فک بهتر ادغام می شوند.
ایمپلنت علاوه بر جلو آوردن چانه می تواند تا حدی شکل آن را نیز تغییر دهد. از طرفی ایمپلنت در دهان به دلیل باکتری های دهانی فعال خطر ابتلا به عفونت را بالا می برد و ممکن است در برخی موارد مجبور به برداشتن ایمپلنت چانه شویم.
دوران نقاهت پروتز چانه
میزان موفقیت عمل زیبایی چانه به عملکرد ماهرانه جراح بستگی دارد. جراحی چانه با بیهوشی عمومی انجام و معمولا به یک روز ماندن در بیمارستان نیاز دارد. بر اساس سلامت عمومی بیمار، مدت زمان و روش عمل ضرورت ماندن در بیمارستان را تعیین می کند. دوران نقاهت بیمار نیز حدودا یک هفته است و پس از آن فرد می تواند به سر کار و روتین عادی زندگی خود بازگردد.
عوارض پروتز چانه
پروتز چانه عملی کم خطر بوده و عوارض پیچیده ای ندارد. از رایج ترین عوارض پروتز چانه می توان به خونریزی، عفونت، عدم رضایت بیمار از شکل نهایی، بی حسی لب پایین، جابجایی ایمپلنت و درد طولانی مدت اشاره کرد. در صورتی که پزشک جراح پلاستیک از تکنیک های درستی برای عمل استفاده کند، به ندرت این عوارض اتفاق میافتند.
هزینه عمل جلو آوردن چانه
متأسفانه، برآورد هزینه تخمینی جراحی چانه بدون معاینه بیمار بسیار سخت است. با توجه به انواع روش های جراحی چانه، دستمزد پزشک، پیچیدگی عمل، تجهیزات مصرفی، محل جراحی و… هزینه جراحی چانه متغیر می شود. به طور کلی برای هر عمل زیبایی 3 دسته کلی در لیست هزینه ها دیده می شود: دستمزد جراح، هزینه بیمارستان و هزینه بیهوشی و تجهیزات مصرفی.
کاندیدای مناسب عمل جلو آوردن چانه
عمل زیبایی چانه برای افرادی که چانه کوچک یا عقب رفته دارند موثر باشد. چانه ای که به نسبت سایر اجزای صورت خیلی کوچک به نظر می رسد می تواند بینی را بیش از حد بلند نشان دهد. جراحان پلاستیک اغلب از پروتز چانه برای متعادل کردن فواصل اعضای صورت یک بیمار جوان استفاده می کنند و جنیوپلاستی را همراه با یک عمل زیبایی دیگر برای بیمار مسن تر به کار می برند.
سخن آخر
جلو آمدن چانه تاثیر زیادی بر فواصل بین اعضای صورت دارد و می تواند زیبایی فرد را کاملا متحول کند. گاهی اوقات چانه های عقب رفته موجب بلندتر دیده شدن بینی و باریک شدن لب می شوند به همین دلیل ممکن است با عمل جلو آوردن چانه فرد به چهره ایده آلی که در ذهن خود دارد برسد. دکتر آرمین اکبری، متخصص جراحی های زیبایی صورت و گردن هستند که عمل جلو آوردن چانه را برای بیمارانشان انجام می دهند. در صورت نیاز به مشاوره با دکتر می توانید از راه های ارتباطی پائین صفحه یا درج پیام در قسمت دیدگاه ها استفاده کنید.